Aku online

Saturday, February 14, 2009

Sukan mengikat tautan ukhwah

Sejak kebelakangan ini, aku asyik bersukan pula. 14 Feb 2009 yang mana ramai anak muda mudi merayakan hari Valantine yang haram untuk diraihkan oleh umat Islam, kami pula menghabiskan masa petang pada hari tersebut selepas asar kira-kira jam 4.20 petang untuk bersukan dengan bermain Futsal bertempat di Padang Futsal Bandar Indah Jaya. Sungguh menyeronokkan dan menunjukan semangat kesukanan yang tidak berbelah bagi antara yang hadir. Begitulah yang dikatakan hikmat di sebalik tuntutan bersukan. Di samping dapat meningkatkan kesihatan malah dapat mengikat hubungan silaturahim antara satu sama lain. Walaupun sebagai lawan dalam permainan namun tautan ukwah antara semua sangat mesra. Aku mengharapkan agar perlawanan seumpama in dapat di teruskan di hari muka agar pertalian kita semua bertambah akrab dan sinonim.


Mereka yang hadir..


perlawanan yang mantap.

Mustaman penjaga gol yang berkaki ayam.


Penat yang jarang-jarang dirasai.


Ust Kama sempat meluangkan masa bersama kami walaupun tidak bermain bersama.

Penjaga gol dan pemain terbaik, Abg Sahar.. jaguh kampung rupanya.Pemain import dari chelsea.Pa, jgn serius bah.Abg Ishar antara pemian yang keluar awal dan ikuti Mustaman. Itulah main tanpa stamina cepat penatlah.
Ruangan ini tidak ingin ku ulas lanjut suasananya, namun bagi mereka yang dijemput bersama-sama yang tidak hadir dan turut sama, rasanya agak sedikit rugi kerana tidak merasai kegembiraan yang kami rasakan. Aku mengharapkan agar di hari lain semua sahabatku agar dapat menyertai walaupun kurang minat untuk bersukan, namun itu jangan dijadikan penghalang untuk tidak menyertainya. Aku pun kaki bangku, tambahan di hari tersebut dengan kesibukan kerja tambah memenatkan badan. Tambahan pula, tiada kelengkapan sukan seperti kasut dan seluar sukan hampir melumpuhkan semangatku untuk turut serta, maka aku pun turun bermain dengan berkaki ayam dan memakai seluar “slack”. Namun semua itu, kita lupakan seketika untuk bersama sekali-sekala untuk luangkan masa bersama dalam permainan. Mungkin selepas ini kita boleh bermain bowling pula.. manfaatkan pusat sukan yang ada di Sandakan ini.

sekian.
Oleh : Nash

No comments: